monarki#2 @ publik 100902



med en viss fördröjning kommer nu äntligen monarki#2!

mellan töcksfors och årjäng










festivalpublik

försökte se göteborg string theory på love love/pustervik iförrgår, men insåg ganska snabbt att det tydligen fanns det en anledning till att man skulle sett det på konserthuset i våras istället. illusionen om att publiken på dans/teaterfestival skulle vara lugnare än "vanlig" festivalpublik krossades direkt, så istället begav vi osstill festivalfria marker.


göteborg string theory @ love love/pustervik 100824


ljuskanin

boxing day

var på vernissage igår på galleri box, hur har jag aldrig varit där tidigare? typiskt ett sånt ställe man läst om och tänkt 'det där verkar ju intressant,' men aldrig lyckats pallra sig iväg till. nu blev det iaf finally av. var en väldigt blandad utställning, med två verk av videokonstnärer och målningar av en tredje konstnär. den absoluta favoriten var pizza slice walk av ingvild hovland kaldal, helt fantastisk!


ingvild hovland kaldal - pizza slice walk @ galleri box


lördagmorgon @ casa kultur

wow fredag

med en viss fördröjning kommer här första (och enda?) texten om wow.

 

inledde såklart, som i princip alla andra, med jens. stod först mest och tänkte på annat, till exempel guldnycklarna alla i bandet hade kring halsen (vad har jag missat?). men efter en stund dök gary olsen upp på skärmarna och plötsligt var jag istället löjligt exalterad. tankarna byttes snabbt ut till ”den där jens är ju väldigt bra ändå” och ”har han alltid varit såhär spexig?”.

 

de flesta spelningarna under dagen var av jag-vill-se-litegrann-karaktären. panda bear fick fungera som middagsmusik, wu-tang blev ljudkuliss till filosofiska diskussioner och local natives skulle bli uppsamlingsplatsmusik. men de visade sig vara jättefina, all hype till trots. who knew?

 

absolut bäst under dagen var utan tvekan jónsi, även om det blev en märklig mixning när man hörde nästan lika delar lcd Soundsystem (ja, långt bak stod jag). kändes nästan mer som en teateruppsättning än spelning, med ljusinstallation och teaterbugningar i slutet.

 

efter att ha checkat av m.i.a. på se-litegrann-listan var det sen bara att gå och köa...



panda bear



igen

nobelveckan är här igen, aka årets mest stressiga vecka eftersom inlämningen av nobelbandet alltid sammanfaller med wow.


början till bokband (ja, jag har en del kvar...)

weekends away


forest & crispian @ debaser


pascale marthine tayou @ malmö konsthall


påsar @ möllan


allo darlin' @ snap-tight!/house of win-win

visserligen var det i måndags och på något vis har det redan blivit onsdag, men bättre sent än aldrig och allt det där. bloggar man inte om det har det inte hänt, eller? får erkänna att vi verkligen fokuserade på allo darlin's spelning och struntade i de andra. eller, vi såg iofs mustache of insanity, men utan att fästa större vikt vid det. anyways så var spelningen hur bra som helst. hade läst någonstans att allo darlin' är bandet som får hela publiken att gå hem och starta band, men eftersom scenen inte var den mest stabila gick denna kvaliteten tyvärr något förlorad. (med andra ord har jag inte startat ett band, vilket antagligen är tur för omvärlden.)


allo darlin' @ houseof win-win 100802


gillar att de matchat trumsetet med fläkten