10





moderna igår. fantasktiska lokaler och trevligt på alla sätt & vis, men lite synd att inte skapa något nytt istället. och hur modern är modern konst egentligen? när kommer experimentella museet?

9




so far so good, är bara måndag idag och är redan i full gång. (även kulturkaninen är i sitt esse som synes om man tittar lite närmre på bilden.) dessutom läste jag nanna johanssons fulheten igår, och eftersom förra veckan råkade bli jullovsveckan tänker jag helt sonika ge mig poäng även för det. äntligen har julkulturen ebbat ut.

imorgon mot moderna! sehr spannent.

8






jullov, men snart blir det ändring på det. 30:e blir det förhoppningsvis bye bye bicycle & portrait painters och nyår blir det inga mindre än embassy & dorotea. har insett att 10 kulturpoäng i veckan är ngt av en utopi, men vet inte om jag ska ha det som strävansmål eller om jag ska dra ner till 5. oh the woes of the enväldiga domare.

7

så hur gick det nu med veckans kulturpoäng? well, hur de ska fördelas är väl ännu lite oklart, men jag ska försöka motivera varför jag borde få 10 poäng.

tvkultur: såg inte en, inte två, utan tre(3) dokumentärer i veckan. fotografen från riga om inta ruka, en om tjernobyl idag och mannen som aldrig sett snö. ganska nöjd är jag & får 3 kulturpoäng för besväret.

litteraturkultur: håller sen ett tag tillbaka på med jakten mot nollpunkten, läser lite stötvis så det tar lite väl lång tid kan tyckas. men det måste ju ändå ge 1 poäng att jag gör det. läste en larson! med, men inte ens jag kan motivera hur det skulle kunna ge poäng.

konsertkultur: var bara på en spelning i veckan, a home for christmas i annedalskyrkan, vilket måste vara värt mer än de andra eftersom det krävde fysisk förflyttning och dessutom oerhörda påfrestningar eftersom det var så kallt i kön... och eftersom det finns två anledningar till extra poäng blir det totalt 3 poäng till mig!

klubbkultur: function på babel igår var väldigt roligt med en massa dans, hur skulle det inte kunna ge iaf 1 poäng?
sen börjar det bli lite kärvt, men eftersom det är första veckan tänker jag helt sonika ge mig själv 2 extra poäng för all kulturvård jag ägnar mig åt. ha! finns inget någon kan göra åt det.

10 poäng till mig = well done jag! ska bara försöka skarva mindre nästa vecka, hur nu det ska gå med jul unt alles. en aktivitet är visserligen självklar, moderna museet i malmö. mycket intressant det blir.

6

här åker man söderut i hopp om lite sol & värme, men vad möts man av? en halv meter snö & det. slutar. inte. snöa... tiden ägnas här helt åt den allom förhärskande julkulturen, blir nog inte många riktiga poäng den här veckan. fast ikväll blir det lite hederlig klubbkultur & I can't wait. av ngn anledning är det alltid mkt roligare att gå ut i malmö än i gbg. tycker jag iaf när jag inte varit ute här på länge. strax efter brukar det dock låta tvärtom.

klubbkulturen i de båda städerna skiljer sig väldigt mycket åt. dock grundlades denna bilden redan en av de första gångerna jag var ute i gbg, år 2005. det var en spelning med tiac och det var inte mer än ca 20 pers i publiken, minns jag rätt var detta även en vardag. det hela utspelade sig i källaren på ish/wish/vad det nu kan tänkas ha hetat. trots det ringa antalet människor lyckades det piskas upp en stämning som fick en snubbe att stå och banka sin kompis krycka i taket och en tjej att rusa upp på scenen & flasha sina bröst. på en lite popspelning! för en som var van vid malmö där folk står och ser näst intill överdrivet avslappnade ut där de sippar på sin öl långt bak i lokalen var detta en total kulturkrock. det var här jag fick min bild av att göteborgare bryr sig allt för mycket och malmöbor allt för lite, inte bara vad gäller spelningar eller klubbar, utan i allt. och än så länge har jag inte fått någon anledning att revidera den...

5


göteborgs indiekör i annedalskyrkan, a home for christmas #3

yay, kulturpoäng till mig! och inte utan att ha jobbat för det, mtp den långa kön till annedalskyrkan första riktiga vinterkvällen i år. men det var lätt värt, även om det är lite oroande att det var andra gången på inom loppet av en vecka jag var på julkonsert, och dessutom var båda i kyrkor... å andra sidan var gårdagens predikan snarare politisk så jag tror jag kommer undan.

annars går det trögt med poängen, mkt förhandlande med mig själv. man kan väl inte få ett poäng för varje dokumentär man ser? och ska en spelning verkligen ge samma poäng som en tidskrift? återkommer med ställningen senare i veckan, det är dags att förbereda herr kulturkanin för hans julsemester.

4



kulturkaninen 1- finkulturen 0


3

finkultur - kaninkultur

finkultur - kaninkultur

2

har varit alldeles för slapp alldeles för länge nu, men nu jävlars. för att styra upp mig själv är det en ny diet som gäller, kulturdiet that is. 10 kulturpoäng i veckan, varje kulturell aktivitet ger ett poäng. (och eftersom jag är enväldig domare är det jag som avgör vad som ger poäng, bara jag kan motivera det.) so there!





igår kväll var jag först på friskis och svettis(!) luciatåg i domkyrkan, kulturellt poäng till mig! sen var det julmarknad på rum 26. visserligen borde ju inte shopping ge kulturella poäng, men om det är saker folk gjort själva är det ju en annan sak... så 2 poäng för en kväll= inte så illa. men eftersom jag börjar en lördag kan jag ju aldrig komma upp i 10 poäng den här veckan, så idag är det nog jag som sträcker mig efter chipspåsen medans jag ser den efterlängtade finalen av top chef 6.

1

man blev visst väldigt trött av att jobba...