meanwhile 3








meanwhile 2










meanwhile 1








bill drummond på lag/världskulturmuseet

är oftast inget stort fan av performancekonst, många gånger blir man ju mest rädd för att bli indragen i något och tänker på hur obekväm man skulle känna sig. men bill drummond (behöver väl ingen närmre presentation, men om ifall att kommer här en kortversion: klf, bränna en miljon pund, voila!) är ju för stort för att missa, lucky me att han kom nu till lag istället för i april (inaskad) när jag inte hade kunnat gå. upplägget var att han först gav en ganska lång bakgrundshistoria, aka sales-pitch, kring sitt projekt/verk/vad man nu vill kalla det. läs mer här och här. del två var att han sålde bitar (20 000 à $1) av verket a smell of sulphur in the wind av richard long. oh how i wanted en liten bit! men bankiren fick slut på dollar precis när jag kom fram (ja, man var tvungen att växla, till en något ofördelaktig kurs dessutom i might add). det bästa med hela kvällen var nog pratet om att rita saker/skriva sitt namn på stadskartor och sedan gå efter det, måste provas!


drummond med resterna av a smell of sulphur in the wind


välförpackat på ryan air



det förlorade konstverket

kanske borde växla in tian & skicka till honom, för att sedan dokumentera det hela på bloggen? eller försöka spåra alla bitar och sätta ihop dem igen?


annars


taket  på familjen


efterrätt på familjen


picknick i slottsskogen


grillning på innergård


middag på smithska udden








best coast på svanen

hade tänkt skriva lite mer seriöst om best coastspelningen i torsdags, hade väldigt höga förväntningar på den. men eftersom jag har så svårt för att skriva om sådant jag inte gillar så låter jag bli. suffice it to say att det här är en sågning...


best coast @ svanen/jazzhuset 100520


valands avgångsutställning @ konsthallen

hade egentligen tänkt se simon ohlsson på konsthallen (inte för min skull fyi, även om jag faktiskt gillade låten på myspace), men när vi kom dit fick vi veta att det var inställt. där får man för att man jobbar afk. visserligen var det fantastiska vädret, men när vi ändå var där passade vi på att kolla på själva utställningen istället. hade redan sett en del av vad som ställdes ut tidigare på galleri rotor, fast det fanns vissa positiva överraskningar - de fantastiskt fina tittskåpen av jenny therese eriksson inte minst.


jenny therese eriksson - westergötaland del 2, väx


samma bakifrån


sommar!?!

100

nej, det blir ingen stor surprise, inget dramatiskt utspel. istället en liten kulturkanin, för hur skulle man kunna ha ett 100:de inlägg utan en sådan? och lite små förändringar blir det här framöver, men å andra sidan ändras väl ks mer eller mindre hela tiden så det är ju ingen skillnad...


kulturkaninen planerar inför framtiden

dagens låt i casa kultur: zipper - visions (från cloudberry)

99












fina, fina helgen men inte mycket kultur. eller jo, dj-kultur förstås. (ge mig ett mixerbord nu! vem hade trott att det skulle vara så roligt?) nästa inlägg blir nr 100. spännande, känns som något speciellt borde göras. eller inte, vilket kanske vore en större surprise...


98




(från skatterbrain.)


97



hans appelqvist med band @ house of win-win



sista delen i gas-trilogin här.


96



ved


tiki-pete


saralunden feat. steven cuzner feat. rök





textilhögskolans vårmarknad på rum 26



intensiva helgen, finns att läsa om här och här.



95

finally:

produkt no3: film, del 1 från nmfhu.

resten finns här.

härifrån.

94

var på vildhundens årliga filmvisning "av konstnärer, för konstnärer, om konstnärer" på aftonstjärnan igår, eller diskade på är väl mer korrekt... filmerna som visades i år var facing time om skulptören lars widenfalk med inslag av sally potter och the passing av bill viola. hade inte sett ngt av viola förr, men oj det var obehagligt så kanske inte kommer göra om det. för övrigt hade aftonstjärnan fått en helt fantastisk tillbyggnad.






93







fick idag tillbaka mitt bokband som varit i paris och vänt, på precis samma dag som jag började med årets nobelband. tanken med bandet ovan var att det skulle ge en arkitektonisk känsla, framförallt åt det kyrkliga hållet. dock har det hela tiden varit utställt i sin nedvikta form, är rädd att det kanske gav fel associationer..?


92

oh, amelia...

tender trap - girls with guns



91

lördag:




söndag: