90











om jag fortfarande hade dealat med kulturpoäng (not to worry, de är inte borta för alltid) skulle denna dag varit en stor succé. lyckades äntligen ta oss in på ett galleri på finkulturlunchen (wetterling) och senare var det future shorts på house of win win där dj mån-klas alpha (ja, jag tyckte det var roligt) spelade. efter evigheter av nollpoängare, 2 kp på en och samma dag!


89




best coast - our deal
(från popponny)

ny best coast, gammalt försättspapper.


88





(bilderna ovan har ingenting med texten att göra)

har inte varit så kulturell på sistone. gjorde ett tappert försök till finkulturslunch idag, men alla gallerier vi gick till var antingen stängda eller hade utställningar som inte verkade så intressanta. slutsats: tisdag är inte galleridagen.

men helt okulturell har jag ju inte varit. har lyssnat mycket på dokumentärer och podcasts den senaste tiden, favoriterna för tillfället är (på allmän begäran) this american life, p3 dokumentär och den ganska nystartade obiter dictum.


87


kaffe i solen


eskapism @ keillers park




inget klubbande på hela helgen, men om jag hade gått ut hade jag inte haft något emot att dansa till lo-fi-fnk - marchin' in (silvercolumns remix) (härifrån).


86



enheten för musik och melodi - statens celestiala landvinningar
från friendly noise magazine #4


85


(uppsats-)krisens stora vinnare, il kulturkanino

mgmt-congratulations, som él fast nytt.


84


ceo - prologue från modular people.

ceo! precis när man börjat undra vad som hände med tta. och så passande med göteborgsförändringar nu när kvällen igår till viss del ägnades åt förundran över att det där hjulet faktiskt finns på riktigt.





83

ny pluggperiod, vilkets är detsamma som total stiltje vad gäller kulturella aktiviteter. så kameran har riktats mot annat istället.


höjden av fåfänga i know, men oh how i love mina nya solglasögon


gubben i gatan


kanske om pluggandet går så bra att jag förtjänar en paus...

82


promenad i botaniska, sol & vår!


ditåt i told ya!

81

kulturkaninen vill se:

ny musik för hållbar utveckling-filmen. hade premiär igår i stockholm och visas i malmö på onsdag, men när kommer den till göteborg?


trailer till produkt no 3: film från ny musik för hållbar utveckling.

en annan film kulturkaninen gärna vill se är the story of sarah records. dröjer lite innan den kommer eftersom den är under produktion. beräknas vara klar i slutet av året tror jag, men även den verkar mycket lovande.


the story of sarah records teaser video


80

firade 1 år med pv'n igår, en heldag av aktiviteter som avslutades på cosy den @ oceanen. en fantastisk dag/kväll.



fick fina blommor på morgonen


äckligt bubbel på eftermiddagen (det var en fin flaska...)


johan hedberg (soundcheck, det var inte så tomt sen) @ cosy den


cats on fire @ cosy den, så bra!


upptäcksfärd, lite the shining över det hela


79

morgon, middag, märkligt, kväll.


morgon, yrvakna kulturkaninen


middag, vernissage (jacob hurtig/quarter mile) på nya skolan



märkligt, vem vill fika där? eller är det en aktion?



kväll, publik

78

hittade en märklig liten stuga när vi var ute och gick i majorna/klippan/nya varvet eller vad det kan tänkas vara. den var helt öppen och istället för golv var där stora stenbumlingar. verkade som att den endast fanns till för sina  två skorstenars skull, men varför då bygga en hel stuga?







77

vissa klubblokaler är sig alltid lika, oavsett vilken klubb det är. kom att tänka på det när jag var på debaser i malmö, på (sista) everybody gets lonely sometimes i lördags. är visserligen inte så ofta jag är på debaser längre, men det kändes precis som alla andra kvällar där. tror inte det beror så mycket på klubbarna i sig, däremot att folk verkar gå dit oavsett vilken klubb det är. som att man går till lokalen istället för till klubben. finns sådana klubblokaler i göteborg med, styrbord babord till exempel. (förutom arty fartyg that is...)


everybody gets lonely sometimes @ debaser malmö

76

var med mamma på kulturrunda i trelle idag. inledde med ett besök på muséet, som fått ta över den vackra funkisbyggnaden på stortorget, aka tingshuset. sen blev det promenad för att se de nya skulpturerna i parken. uppskattar att man satsar på bra offentlig konst i staden, och att man låter enskilda konstnärer få sätta stor prägel på den. vad vore trelleborg utan axel ebbe till exempel?


från utställningen rosor och svartkonst, ur samlingarna, trelleborgs museum


ur "bilden av trelleborg" av thomas hansson, trelleborgs museum


skulpturer av ralf borselius, trelleborgs stadspark

75


jag.vill.ha.

fantastiska dagen med finbesöket igår. hann hur mycket som helst på ingen tid alls, nyttomaximering indeed.

kvällen bjöd först på den sedvanliga kinovisiten, men med en liten twist. av någon anledning hade de bestämt sig för att ha en egen earth hour, i tjugo (ja 20) minuter. detta innebar att köket stängde redan kl 8, men eftersom de var vänliga nog att låta oss ta med crêpes in var det ingen skada skedd. därefter styrdes stegen till klubbkampen på park lane. indiean vs. 400. vet inte riktigt vad man ska säga om det hela så bjuder på ett par citat istället:

"är det avhängigt av de här idioterna som rör sig?" (apropå musiken som spelades)
"är det någon form av vuxenskatare som ska in nu?"
"vilken tur att vi stannade kvar och dansade till den där skiten!"

men all in all var det ändå en väldigt rolig kväll.


indiean vs 400 @ park lane


matchade väggen på park lane - kan det verkligen vara bra?


hemmahäng med några andra tjejer ikväll 

74



kulturkaninen väntar finbesök från bryssel idag, förbereder sig med grundlig tvätt och musik som hämtad ur den tidiga klubb crush-eran. good times!

73

igår pausades det i pluggandet på kvällen, vilket firades genom ett besök på doc lounge/house of win win där filmen winnebago man (eller winnowienermanbig som pv sade) visades. fantastiskt att komma utanför lägenheten för en liten stund. filmen var både rolig och samtidigt väldigt fin, inte gjord på ett freak show-sätt.


winnebago man @ doc lounge

efter filmen blev det en snabb sväng till l'assassino. och jag menar snabb för oj vad konstigt och tomt där var. så sen blev det gamla hederliga publik istället.


taket @ l'assassino

72


studieintyg


fixintyg

(i know, ska hon aldrig sluta med kaninerna?)


71


långfredag


sliten påskhare

the secret history-the world that never was


70


taket på two little birds

pluggpaus från både livet och kulturen, men var på two little birds för första gången idag iaf. känns fint med ett vettigt tillskott till andra lång, alldeles för mycket camden-på-nedgångs-vibbar där på sistone.

och förresten: http://www.allconsuming.net