31

en kväll full av kultur, men innebär det automatiskt kulturpoäng? söndagen will tell, än så länge behöver jag ju inte försöka argumentera...


drinkkultur på lokal



hemmakvällskultur(? eller posekultur...) på kino

30

skulle se voodoo-utställningen på världskulturmuseet idag. eller, trodde jag iaf. visade sig att den stängde redan i söndags. så det blev fokus på en stulen värld om paracastextilierna och andra föremål från plundring istället.


bild ur film som visade hur textilierna varit svepta.

visserligen hade det varit intressant att se voodoo-utställningen, men det var nog ganska bra att kunna ta sin tid till en stulen värld, eftersom den handlar om ett så spännande ämne med så många infallsvinklar. även om jag väl egentligen tror mig ha en ganska klar bild av frågan dök det hela tiden upp nya funderingar och argument. gör att det blir väldigt roligt. men min slutsats om repatriering (i det här fallet ska tilläggas, kan ju inte säga ngt generellt) blir ändå den samma som innan jag såg utställningen.


jag fick sista, om än inte tydligaste,
ordet.

29



har varit lite dålig både på att skriva och kulturera på sistone. men not to worry, kulturkaninen är i full gång att planera kommande aktiviteter.


28

söndag - kulturpoängsdag. har haft en lite väl slö vecka kulturwise, så det blir svårt t.o.m. med de nya reglerna att få ihop poängen. men jag ska göra mitt bästa.

konstkultur: det enda ordentligt kulturella jag gjorde i veckan var ett lunchbesök på konsthallen där jag såg utställningen med andrea geyer och sharon hayes. 1 kp.

klubbkultur: indiean på ritz igår kväll var riktigt roligt, dansade så mycket att jag borde få två poäng, men ok jag antar att det bara ger 1 kp.

sen var de kulturella evenemangen slut, så nu måste jag försöka skrapa ihop det sista. i veckan gjorde jag två duktiga saker, tränade body balance (!) och korrläste pvs exjobb. två duktigheter måste ju vara värt 1 kp.

helgen innehöll så många som tre hemma hos-events, två födelsedagsfester och en köksfika. hur kan inte det vara värt åtminstone ett poäng? en av födelsegrisarna fick dessutom en flaska portvin i present, så det måste ju ge ett extra poäng. 2 kp.


hemma hos-kultur

ha, så enkelt var det fixat! och då har jag inte ens börjat dra upp tv-tittandet, kom på nu att jag ju faktiskt sett kobra, 30 rock och modern family i veckan vilket med lite god vilja hade kunnat ge mig alla tre saknade poäng. oh well.

har inte ens läst i veckan, riktigt illa det är. och detta trots att jag fick hem två böcker jag beställt i veckan. men kulturkaninen har fortsatt uppskattning för god litteratur (pun intended.)


söndagshäng med herr kulturkanin

men nästa vecka måste det bli ändring, vilket det känns som jag sagt varje vecka hittills. ser fram emot att filmfestivalen börjar, måste bara ta tag i att beställa biljetter.

27

var på göteborgs konsthall idag på lunchen, såg utställningen med andrea geyer och sharon hayes. eller såg och såg, snarare rusade igenom. insåg att lunchkultur nog bör begränsas till besök på mindre gallerier och dylikt, var alldeles för mycket för att kunna ta in allt under en liten lunch. verkade trots allt intressant, så det får nog bli ett återbesök.


att jag inte lär mig skriva upp namn, men tror den här är av andrea geyer


konsthallens fina tak

(sen måste jag bara säga att oj vad jag skulle vilja ha den här. och kanske fota herr kulturkanin med den...)

26

den enväldige domaren har kommit fram till ett beslut i frågan om antal kp/v. hädanefter är det bara 5 kp minimum, men ju högre desto bättre. måste ju kunna ägna sig åt något annat än att jaga kulturpoäng...


alternativ sysselsättning

en snabb genomräkning visar att förra veckan gav ca 5 kp, helt ok med de nya reglerna. poängen kom från de aktiviteter jag skrivit om här + utställningen parafras på röhsska och 1 tvtittarpoäng. (vet att det kanske inte är helt ok att ge poäng för tv, men högkvalitativa serier som 30 rock och den ständigt omskrivna modern family måste ju premieras på något sätt!)

in other news har jag lyssnat på champagne socialists - blue genes minst 20 ggr idag och trots att jag verkligen gillar låten har jag varje gång blivit lika förvånad när introt tagit slut att det inte var agsfb - brooklyn phone call (hittar ingen länk, bummer, nu var det ju inte lika roligt).

25

en dålig vecka för kulturpoäng, så istället för sammanräkning kör vi en pauskanin.


kulturkaninen öppnar bokpaket

24

igår var det vernissage för samlingsutställningen luckily she had a sense of humor på galleri oro. var lite blandat men hittade en klar favorit.


(vet inte vare sig verkets namn eller konstnär tyvärr, och inte hur man sköter en kamera heller tydligen...)

gråtande starlettjejer! what's not to like. synd att jag inte lyckades få tag i ett papper med verkens namn och konstnärer bara.


udda placering

23


en äkta ekta?

22

igår var det argentinsk stumfilm på teater cinnober. ved, klingsor och anla courtis spelade.



det var en hel del seriösa drone.


med ett humoristiskt slut...


21

smygläsning av filmfestivalprogrammet på röhsska ikväll.



lååååång kö, men efter en sväng i utställningarna blev det bättre. det bjöds på bubbel och ekta till tonerna av rambling nicholas heron.



kulturpoäng och bubbel, jag gillar!


20

jag ska ställa ut i paris! är med i en bokbinderiutställning på nobelmuséet som varar månaden ut där alla deltagare bundit in le clézio, och nu har det blivit klart att den kommer ställas ut i paris på bibliotheque st genevieve från den 4e februari och resten av månaden. så. jävla. coolt!


mitt bidrag till förra nobelutställningen, en konservators mardröm...


mitt första utställningsband, var med i nordiska bokband 2005

titelsättning har aldrig varit min starka sida...

19

hemma! men hur hinna läsa alla tidningar(s kulturdelar)?


tur hjälp finns att få

18

veckan i kulturpoäng:

tvkultur: inledde veckan starkt med att se the queen and I på svt play. har faktiskt inte sett så mycket på tv i veckan, otroligt men sant. blev ett avsnitt av modern family med, och det är ju så bra att det måste ge poäng.
2 kulturpoäng här mao.

litteraturkultur: har inte blivit så mycket läst heller, vet inte riktigt vad jag haft för mig egentligen. håller fortfarande på med oscar wao, som jag iofs gillar väldigt mycket. kanske är det där problemet ligger, har alltid svårt att avsluta böcker jag tycker om. men ett poäng för att jag fortsatt kan jag väl få iaf. och härunder tycker jag att man kan lägga studiekultur med. var på biblioteket och pluggade en dag, och det om något måste ju ge poäng... så två kulturpoäng även här.

konstkultur: var på två utställningar i veckan, kulturförvaltningens inköp på stadsbiblioteket och vernissagen av the sweded session på krets. bättre än förra veckan, men hade kunnat vara ännu bättre såklart. det verkar som alla kulturella ting är två, för även här blir det två kulturpoäng.

klubbkultur: blev bara en klubb i veckan tyvärr, pingisklubben på pustervik i måndags. bot och bättring lovas! bara ett kulturpoäng i denna kategori...

produktionskultur: blev ett kollage till min vägg i veckan, det första jag satt upp på mina väggar sen jag flyttade in för 4,5 år sedan. (bättre sent än aldrig.) här och nu bestämmer jag att allt jag producerar ger dubbel poäng, så två poäng till mig! fab!

den sista poängen plockar jag senare ikväll. ska på abba the show med familjen, vad gör man inte för en poäng..?


landetkultur

10 poäng den här veckan, och jag behövde knappt skarva alls. hurra för mig!




17

var på vernissage på krets ikväll. innan vi gick in stod vi och värmde oss vid en grill utanför en liten stund.


grillen utanför krets

medans vi stod där kom en snubbe fram och frågade "do you sell burgers or something?"

sen gick vi in. var vernissage för the sweded session, vlket innebar ett antal videoverk inspelade under de senaste två dagarna. får en att undra vad man gör med sitt liv egentligen...



the sweded session refererade såklart till filmen be kind, rewind, där de efter att alla filmerna i en videoaffär raderats spelar in sina egna versioner av dem. hann tyvärr inte se alla filmerna på krets, men min absoluta favorit av dem vi såg var utan tvekan swededversionen av office space. hur bra som helst! gillade även de dansande fötterna.

16


resultat

15

var lite orolig att det inte skulle bli så mycket kulturerande nu när jobbet börjar igen, men so far so good. (även om det iofs bara gått en dag än så länge.) var på stadsbiblioteket på lunchen och såg kulturförvaltningens utställning med konst de köpt in under hösten. där fanns lite intressanta saker, till exempel ett par kollage.


utan språk av erik magassa

blev väldigt sugen på att göra ngt själv, var så länge sen. så nu minsann blir det pysselkväll!

igår var det finfika hos mig. kanske inte så mkt kulturpoäng, men däremot fick jag ett värdefullt bidrag till den fortsatta verksamheten i form av ett museiårskort. mycket uppskattat det var.


finfika


tack t!



14

försöket till pingisspelande igår på pingisklubben föll inte så väl ut, men man måste väl få points for trying i'm sure.


försöka duger...


framtida poäng..?

såg att girls spelar på woody west i mars, blir nog fint. men händer det ingenting före mars? är ju två hela månader till dess. ge mig en bra spelning nu!

13

inlägg nr 13 kanske är dumt att lägga på det här eftersom jag ju inte vill jinxa det, men blev så glad att det måste skrivas. still flyin' till gbg i mars! yay! tack koloni! första gången jag såg dem hade jag i princip ingen aning om vad som väntade, gick mest för att medlemmarna i bandet gjorde att det verkade lovande. andra gången, för ganska precis ett år sen, var jag lite mer förberedd...


ungefär såhär tänker jag mig att det blir

12

här kommer äntligen den spännande sammanställningen av veckans kulturpoäng:

litteraturkultur: blev faktiskt några poäng här. fulheten av nanna johansson, husfrid av alison bechdel, bang får väl räknas in här och sist men inte minst kulturkaninens nya favorit:


dvs oscar waos korta förunderliga liv av jounat díaz. det blir hela en två tre fyra (4) kulturpoäng till mig!

konstkultur: moderna i malmö. 1 poäng, kunde varit bättre...

konsert-/klubbkultur: bye bye bicycle på pustervik & luxury på rio rio. såg visserligen inga spelningar på den sistnämnda men vidhåller att klubbkultur också är kultur. 2 poäng



tvkultur: två avsnitt av kobra borde väl iaf kunna generera 1 poäng. och att jag påbörjat första säsongen av parks & recreation ger ytterligare 1. (ich liebe die mokumentärer! höstens stora tvbegivenhet var utan tvekan modern family.) så 2 poäng för tvtittande, helt ok.

så 9 poäng, gah! borde ju kunna skrapa ihop till den sista tycker man...söndagen har visserligen bara börjat så än finns alla chanser, men så länge tänker jag ge mig ett poäng för fin frukostkultur:


10 kulturpoäng! inte illa... men när jobbet börjar igen lär det behövas dras ner till 5 tyvärr. den enväldiga domaren har talat!

11


bye bye bicycle på pustervik 091230


rio rio nyårsafton


kattstämpel


första bang på alldeles för länge

kulturerandet har tagit ny fart, har haft två kvällar som varit extremt göteborgiga, om än på ett bra sätt. sen återseende av (ännu en) kär gammal vän.