36

kulturpoängsveckan såg ut som följer:

filmkultur: lyckades med mitt mål att se två filmer på årets filmfestival, siktade mot stjärnorna... den första var disco & atomic war på chalmers och den andra samson & delilah på bergakungens sal. den senare förföljer mig fortfarande, oerhört svår att sluta tänka på. minsta lust att någonsin åka till australien försvann allt eftersom den spelades upp. men 2 kp blev det iaf.

konstkultur: var på galleri thomassen där det var en utställning av eva vilne. brukar vanligtvis inte gilla akvareller, men blev väldigt förtjust i många av verken. hade ett lite serieaktigt uttryck och gav ett reflekterande intryck. 1 kp.


favoriten, stilla färd (tror jag den hette, att jag aldrig lär mig skriva ned titlar) av eva vilne

klubbkultur: som jag tidigare skrivit om var det arty fartyg på styrbord babord. en smått surrealistisk upplevelse, kommer lätt gå fler gånger. och eftersom det är en kulturklubb råder det inget tvivel om poängen. 1 kp.

litteraturkultur: har äntligen börjat på momus - book of scotlands som jag beställde för ett tag sen. innehåller 156 stycken olika versioner av hur skottland skulle kunnat vara. intressant, men jag hade nog väntat mig något mer tyvärr. av någon anledning trodde jag att varje version skulle innehålla det historiska förloppet som möjliggjorde den. nu blir det mest en uppräkning av fantasifulla (u- och dys-)topier. 1 kp.

alltså fem kulturpoäng den här veckan, eller kanske 5,5. blev lite spontankultur idag och det måste ju också räknas.


spontan centralkultur, bilder av ekta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback